Derde jurylid De Beste Griek

Na Eleni Skarveli (Grieks Verkeersbureau) en Dimitris Eustratiadis (Restaurant Mykonos) is het de beurt aan jurylid Peter van Riel (op de foto bij de uitreiking in 2016) om zich voor te stellen. Hij is geen Griek en ook geen expert in de gastronomie. Maar wat maakt hem dan wel een volwaardig jurylid?

“ Zou je mij vragen om de kwaliteit van Indonesische restaurants te beoordelen, dan zou je aan mij een kritisch jurylid hebben. Maar dat geldt zeker niet voor de Griekse gastronomische wereld. Wat pleit dan wel voor mij als derde jurylid?  Wel, ik ben nu 16 jaar hoofdredacteur van Griekenland Magazine. Evenzoveel jaren reis ik al af naar deze op een na mooiste reisbestemming van de wereld. Ik mocht er de fijnste wijnen proeven, de heerlijkste stifado op mijn bord aantreffen, de mooiste olijven persen, de allerbeste koks ontmoeten en vooral de spreekwoordelijke Griekse gastvrijheid ervaren. Noem mij geen connaisseur, maar misschien wel een ervaringsdeskundige. Dat hoop ik nog vele jaren te mogen blijven. Jurylid of niet”

Stemmen kan nog tot 1 maart op http://www.griekenland-magazine.nl/culinair/