Recept: Baklava

(Zoet gebak)

Benodigdheden:

  • 1/2 kilo flinterdun bladerdeeg
  • 2 kopjes fijngesneden amandelen of walnoten of pistachenoten
  • Boter
  • Suiker
  • Kaneel
  • Honing
  • Kruidnagels

Bereiding

Meng één eetlepel kaneel, 1/2 kopje suiker en de amandelen. Vet een ovenschaal met boter in en leg er een paar met boter ingevette vellen bladerdeeg in. Leg nu een laagje van het notenmengsel op het bladerdeeg, weer wat bladerdeeg, en weer wat van het mengsel, enzovoort. Als laatste met een paar vellen afdekken (6-8 vellen) en snijd er met een mes ruitjes in. Besprenkel het geheel met een beetje water en bak de baklava een uur in een voorverwarmde oven (160 graden). Maak ondertussen een siroop, door in een pan 2 kopjes water, 3 kopjes suiker, 1 kopje honing, een theelepeltje kruidnagels en wat kaneel te doen. Laat dit 15 minuten hard koken. Als alles klaar is, snijd de baklava dan in vierkantjes en giet de siroop eroverheen.

Kalí órexi

 

(bron: www.griekskoken.nl)