Recept: Psari sto fourno

(Vis uit de oven) 

Benodigdheden

  • 1 kilo in plakken gesneden vis naar keuze
  • 2 à 3 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 6 tomaten
  • Zout, peper
  • Witte wijn
  • 3 grote uien
  • Gehakte peterselie
  • Olijfolie

Bereiding

Pel de tomaten en snij ze in grote blokjes (laat er 3 ongepeld over), pers de teentjes knoflook en snij de uien (naar keuze in blokjes of ringen). Doe de vis in een ovenschaal en voeg hier de peper, zout en citroensap aan toe. Doe nu een kopje olie en de gesneden uien in een pan en laat de uien licht bruin worden. Doe er tomaat, knoflook en wijn bij (naar smaak). Kook de saus ongeveer 45 minuten. Snij de overgebleven 3 tomaten in plakjes. Doe nu het gekookte mengsel bij de vis, voeg daar ook de ui en de plakjes tomaat aan toe. Besprenkel dit met wat peterselie en doe er wat olie op. Plaats de vis in een matig warme oven (160 graden) en dien het na ongeveer 45 minuten warm op.

Kalí órexi