Recept: Tsipoura sto fourno

Goudbrasem ‘royal’ uit de oven

  • 4 goudbrasems
  • olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout
  • 4 takjes rozemarijn
  • 250 g kerstomaten

Koop de vissen gegut (zonder ingewanden) en geschubd (zonder schubben). Spoel ze goed onder stromend water. Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg de goudbrasems in een grote braadslede. Giet er royaal olijfolie over en voeg het citroensap toe. Kruid met peper en zout. Wrijf het citroensap, de olie en de kruiden goed in de vissen. Leg op elke vis een schijfje citroen en een takje rozemarijn. Zet de braadslede in de voorverwarmde oven en laat de vis in ongeveer 25 minuten gaar worden. Leg er na 15 minuten de trostomaten bij.

Serveer bij dit pure gerecht bijvoorbeeld een salade van gekookte andijvie.

Kalí órexi

 

Uit: Mijn Griekse keuken. Gul & gastvrij. Efgenia Karampatakis, Lannoo € 24,99