Het lentenummer 2019 verschijnt als de lente begint

Nederlanders zijn dol op katten. En honden, maar dit terzijde. Gaan zij op reis naar een zonnig land als Griekenland dan valt menig toerist voor de schattige viervoetertjes die rond de terrassen flanneren op zoek naar eten. Katten en Griekenland lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden, wisten wij al. Onze lezers getuigen daarvan met honderden foto’s die zij inzonden na een oproep. Aan de redactie de eer om een selectie te maken voor dit lentenummer. De winnaars krijgen een diner-arrangement bij Restaurant Filoxenia, vorig jaar uitgeroepen tot Beste Griek van Nederland.

Katten tref je overal in Griekenland aan, dus ook in de hoofdstad. Bezien vanaf de Akropolis is Athene een stad van beton waarover in de zomer een deken van smog ligt. Met weinig groen, verkeersoverlast, lawaai en hitte. Vooral dat laatste. Maar het is ook de stad van het schilderachtige Plaka, van de oude Agora, het Olympeion en het mondaine Syntagmaplein. Wij hadden Athene even links laten liggen, en dat blijkt onterecht. Ga mee voor een hernieuwde kennismaking met deze buzzling capital.

Dit en veel meer in het iets dikkere en meer luxe Griekenland Magazine. Verschijnt 21 maart 2019.