Griekse verhalen op toneel

1 december 2019

In de voorstelling FABEL creëert een grote groep Orkatermakers – waaronder Reinout Scholten van Aschat, Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Dionne Verwey – samen met brassband K.O. Brass! een nieuwe, wonderlijke mash-up van fabelvertellingen. Aan de hand van de gewelddadige verhalen van de Grieks dichter Aisopos en de charmante fabels van de Franse schrijver La Fontaine ontvouwt Orkater een bombastische, muzikale montage-carrousel van verhalen en moralen. Over menselijk en beestachtig gedrag, vol kleur en verwondering, met een vleug gruwel en verbijsteringen

Vanaf 13 maart tot en met 17 mei 2020 in de schouwburgen door het hele land.

Sluw als een vos, dom als een ezel en sterk als een leeuw: waarom grijpt de mens van oudsher naar het dierenrijk om iets over zichzelf te vertellen? En waar gaat het wankelen als een oeroude fabel ineens in een ander daglicht komt te staan, als het perspectief verandert? De vos en de kraai vechten om de kaas. De mier en de krekel dansen, terwijl de olifant hen vertrapt. Als we fabels moeten geloven, bestaat er zoiets als een oermoraal. Bestaat er nog ergens diep in ons een gezamenlijk moraal? Of wordt de mens, in de hedendaagse smeltkroes van opvattingen, nationaliteiten en religies teruggeworpen op zijn eigen persoonlijke morele kompas?

Voor meer informatie zie de website: www.orkater.nl/voorstelling/fabel