Aart Staartjes overleden

12 januari 2020
Acteur Aart Staartjes is in het ziekenhuis overleden aan verwondingen die hij opliep bij een verkeersongeluk, meldt de familie aan persbureau ANP. De 81-jarige acteur kwam vrijdagavond 10 januari 2020 in Leeuwarden met zijn brommobiel in botsing met een auto. Staartjes was acteur, regisseur, presentator, schrijver en documentairemaker. Hij was vooral bekend als de wat norsige meneer Aart, de rol die hij sinds 1984 speelde in het kinderprogramma Sesamstraat.

In de jaren zeventig was Staartjes bedenker en samensteller van taboedoorbrekende kinderprogramma’s als De Stratemakeropzeeshow en J.J. De Bom Voorheen de Kindervriend, waar hij ook in acteerde. Hij speelde rollen in Het Klokhuis en was jarenlang presentator van de nationale intocht van Sinterklaas. Hij werkte jaren als columnist voor Griekenland Magazine en woonde grote delen van het jaar op Patmos. We wensen familie en vrienden veel sterkte en denken terug aan de prachtige bijdragen die Aart voor ons magazine schreef.