25 jaar Griekenlandaanzee / Miniati Reizen
Griekenlandaanzee van Miniati Reizen is inmiddels 25 jaar de welbekende weg naar heerlijke, creatieve workshopvakanties in en rondom het kustplaatsje Kantia in de Peloponessus. In combinatie met zon, zee en een prachtige omgeving is dit een ultieme ‘doe’-vakantie met heel veel verschillende activiteiten op een prachtige locatie aan zee. Maar hoe is het ooit ontstaan? Het begon allemaal ruim twintig jaar eerder in Athene.

De band met Griekenland
Na een seizoen gewerkt te hebben voor het studentenreisburo NBBS kwam Nick van den Berg, directeur/eigenaar van Miniati, in 1974 voor het eerst in Griekenland. Een aantal jaren werden daar de vakanties doorgebracht en in 1980 vestigde Nick zich in Athene en opende hij met een Nederlandse en twee Griekse compagnons café Witofski, een van de eerste nieuwe stijl grand-cafés in de stad. Het werd wel een groot succes, maar de locatie in de beruchte wijk Exarhia, bekend om de anarchisten en drugsproblematiek, maakte het runnen ervan niet gemakkelijk. Het was toch niet het relaxte cafeetje aan zee wat zij aanvankelijk voor ogen hadden en na een paar jaar hebben de compagnons het bedrijf verkocht.

Meubels en verlichting
In 1986 vestigde Nick zijn eerste atelier en gelijknamige bedrijf op odos Miniati in de wijk Mets in het centrum van Athene. Hij hield zich in eerste instantie vooral bezig met interieurontwerp en projectverlichting, maar ook ontwerp en productie van meubels en verlichtingsarmaturen, die in Nederland werden verkocht.
De activiteiten breidden zich later vooral uit in de marmersector.

Marmer
Na enkele jaren vestigt Miniati Marmer zich in Nederland en is inmiddels ook agent voor een aantal grote marmerleveranciers in Griekenland, onder andere in Drama, Veria en Nafplion en levert marmer aan bedrijven, winkels en particulieren. Het assortiment omvat de meest uiteenlopende producten van marmer, waaronder materiaal voor gevelbekleding en bouwelementen, wand- en vloertegels, aanrecht- en tafelbladen, beeldhouwmarmer en sokkels. De laatste jaren heeft Miniati zich vooral toegelegd op de (groot)handel in Grieks beeldhouwmarmer. Deze bijzondere materialen in uiteenlopende kleuren en hardheden zijn verkrijgbaar bij de vakhandel zoals onder andere bij de Beeldhouwwinkel in Den Haag.

Beeldhouwvakanties en meer
De vele reizen met klanten naar Griekenland leidden tot nieuwe activiteiten, zoals de organisatie van een studiereis voor de Nederlandse Steenhouwers Bond en de productie van een bedrijfsfilm over marmer en resulteerden uiteindelijk in de oprichting van Vivari Sculpture. De eerste beeldhouwvakantie vond plaats in 1996 en later volgden tal van andere workshopreizen met uiteenlopende thema’s als mozaiek, filosofie, schilderen, creatief schrijven, fotografie, muziek, sieraden en en ook culinaire reizen. In de loop van de jaren is de naam gewijzigd in Griekenlandaanzee.

Miniati Fotoreizen
Uit het enthousiasme van Miniati Reizen en de samenwerking met fotograaf Sjaak Henselmans, die met veel plezier de fotografie workshops begeleidt in Griekenland, is Miniati Fotoreizen ontstaan. Miniati Fotoreizen biedt fotografierondreizen door Griekenland, Macedonië en ook naar New York. Meer informatie vindt u op www.fotografierondreizen.nl.