Negatieve coronatest

11 augustus 2020


Mensen die vanuit Nederland naar Griekenland gaan, moeten vanaf 17 augustus 2020 de uitslag van een negatieve coronatest laten zien. Dat heeft het Griekse kabinet maandag bepaald.
Ook reizigers uit België dienen bewijs te laten zien dat ze niet besmet zijn met het coronavirus. De negatieve test mag op het moment dat je de grens overgaat niet ouder zijn dan 72 uur.

Het reisadvies voor Griekenland staat momenteel nog op geel, wat betekent dat er veiligheidsrisico’s zijn. Het ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt momenteel wat de nieuwe maatregel voor effect heeft op het reisadvies.

Ook in Griekenland neemt het aantal besmettingen met het coronavirus weer toe. Op zondag 9 augustus 2020 werden 203 besmette mensen geregistreerd, het hoogste dagelijkse aantal sinds de uitbraak begon.

De regeling geldt zowel voor het vliegverkeer als mensen die via het land of per boot de grens over komen. Ook Griekse burgers die in de betreffende landen zijn geweest, dienen een negatieve testuitslag bij zich te hebben.

Bron en foto: Nu.nl