Lockdown Griekenland voor november 2020

8 november 2020

Lockdown
De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis heeft vanaf 7 tot 30 november 2020 een algemene lockdown voor heel Griekenland afgekondigd. Alle winkels, behalve supermarkten en apotheken, gaan dicht en het verkeer tussen verschillende regio’s wordt stilgelegd. Ook wordt iedereen die zijn huis wil verlaten verplicht om de overheid op de hoogte te stellen. Verder sluiten middelbare scholen. Basisscholen en de kinderopvang blijven wel geopend. Met deze maatregelen hoopt men de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan na de exponentiële toename van de afgelopen week. De premier benadrukt het belang om de maatregelen op te volgen in de hoop dat de economie in december weer open kan gaan.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de kleurcode van Griekenland weer aangepast van ‘geel’ (let op: er zijn veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Het reisadvies luidt nu aldus het ministerie: reis alleen naar Giekenland als het noodzakelijk is en niet voor een toeristische reis.

Lockdown

Foto’s: Shutterstock