Cyprus heft inreisverbod voor o.a. Nederland en België op

De viceminister van toerisme van Cyprus en de ministers van Transport en Buitenlandse Zaken hebben bekendgemaakt dat vanaf 1 maart 2021 voor 56 landen, waaronder Nederland, de vliegbeperkingen naar Cyprus worden opgeheven. Cyprus gaat vanaf 1 maart 2021 met categorieën werken waarmee wordt bepaald in hoeverre reizigers moeten voldoen aan het aantonen van een PCR-rest of een quarantaineplicht. De categorieën zijn gevormd in overeenstemming met de ECDC-normen.

Onder de lijst van 56 landen vallen alle EU-landen, Noorwegen, IJsland, Zwitserland, Liechtenstein, Verenigd Koninkrijk, Rusland, Israël, Oekraïne, Wit-Rusland, Egypte, Jordanië, Libanon, Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië. Landen kunnen tussen categorieën wisselen op basis van hun epidemiologische toestand. Vanaf 1 maart 2021 zullen bovengenoemde 56 landen, nu in Category Grey vallen, worden herverdeeld over de overige categorieën.

Momenteel geldt voor Nederlanders en Belgen het dringende advies om tot en met maart 2021 helemaal niet naar het buitenland te reizen.

Cyprus opent grenzen

Bron: Travelution
Foto’s: Shutterstock