Kanaal van Korinthe

23 april 2021

Kanaal van Korinthe
Al in de oudheid besefte men het economische belang van een snelle doortocht tussen de Korintische en de Saronische Golf. In die tijd trok men de schepen met behulp van houten lieren aan wal en sleepte ze over de ‘diolkos’, een stenen pad waarvan tegenwoordig een deel nog zichtbaar is.

Kanaal van Korinthe
Het oude sleeppad liep vlak ten zuiden van het huidige kanaal, want tegenwoordig is het Kanaal van Korinthe een modern en uitstekend bevaarbare doorgang voor schepen. Vlak bij elkaar liggen er nu drie bruggen over het kanaal. Een ervan maakte deel uit van de oude autoweg vanuit Athene naar de Peloponnesos. Tegenwoordig loopt er ook een moderne snelweg waarvoor een nieuwe brug is aangelegd. En tenslotte is er ook nog een spoorbrug.

Ook al ben je met de boot, een bezoek aan het Kanaal van Korinthe blijft een attractie op zichzelf.
Kanaal van Korinthe

Foto’s: Shutterstock