Remote werken in Griekenland

Sinds de pandemie werkt men veelal vanuit huis en in veel branches gaat dit hartstikke goed. Griekenland springt hierop in door digital nomads naar het land te trekken voor een ‘remote werkavontuur’. Het is in Griekenland goedkoop wonen en er zijn uitstekende werkplekken met een 5G-netwerk. Visit Greece tipt 5 bestemmingen die ideaal zijn voor ‘digital nomads’.

Athene
Remote werken (Athene)Wonen en werken in een grote stad waar alles binnen handbereik is? Dan is Athene, de hoofdstad en de grootste stad van Griekenland de ideale digital nomad bestemming. Het is de bakermat van de westerse beschaving en een levend museum. Athene is een oude stad die alle moderniteiten heeft waar nomaden naar hunkeren: cafés, goede internetverbinding, sportscholen, co-working spaces en lekker eten. Ga in Athene naar de buurt Koukaki. Hier vind je veel cafés, waar je rustig kunt werken. Deze buurt is een van de creatieve districten van Athene en erg populair onder digital nomads. Het is de ideale plek om inspiratie op te doen. Wil je toch iets klassiekers? Ga dan naar de Nationale bibliotheek, gelegen in een duurzaam, cultureel en recreatief stedelijk complex. Je kunt er ongestoord werken en hebt daarvoor alles wat je nodig hebt: van wifi tot boeken, computers en een café. Wat dacht je van de weekenden op de eilanden? Pak dan vanaf Piraeus haven de boot naar een eiland naar keuze. Maar als je strand zoekt hoef je niet eens de boot te pakken. Het eerste strand aan de Atheense Rivièra bereik je in slechts 15 minuten per auto.

Chania
Remote werken (Chania)Wil je tijdens je werk genieten van vele culinaire hoogtepuntjes? Ga dan naar Chania, want dit is de foodies hoofdstad van Kreta. Chania heeft een universiteit en is daarom ook een studentenstad. Dus bruisende terrassen, co-working spaces en een goed nachtleven gegarandeerd. En in je vrije tijd kun je eindeloos shoppen in de overdekte markthal. In Kreta geniet je van het Mediterrane dieet. Dit dieet bestaat grotendeels uit verse groente, fruit en olijfolie en dit heeft bewezen goede effecten op de gezondheid. Zo is het bevorderlijk voor mensen met diabetes, hoge cholesterol en een hoge bloeddruk. Wil je goed eten combineren met avontuur? Dan moet je tijdens je verblijf een bezoek brengen aan de Samariakloof. Dit is een van de diepste kloven van Europa en een tocht door de kloof is ongeveer 16 km lang.

Rhodos
Remote werken (Rhodos)Historische bezienswaardigheden combineren met een remote werkplek? Kies dan voor Rhodos, want hier vind je de Middeleeuwse stad die is uitgeroepen tot Werelderfgoedstad. De stad kenmerkt zich door kleine straatjes en de 4 kilometer lange stadsmuur die er van buitenaf uitziet als één groot kasteel. In de nieuwe stad vind je veel co-working spaces om rustig te werken. En de stad biedt gratis wifi. In je vrije tijd kun je de verborgen gems van Rhodos ontdekken zoals de Vlindervallei. In de avond geniet je van het intense nachtleven in het oude centrum van Rhodos, waar veel bars zich bevinden. Werken combineren met sporten in de buitenlucht? Ga dan windsurfen op Prasonisi beach. Het strand staat bekend om de droge noordwestelijke wind, wat ideaal is voor windsurfers.

Thessaloniki
Remote werken (ThessalinikiTot diep in de nacht uiteten gaan, tientallen cocktailbars en een eclectische mix aan culturen? Daarvoor ga je naar Thessaloniki. Deze studentenstad is een stedelijk paradijs voor digital nomads. Het Nederlandse fietskarakter hoef je niet op te geven. Je vindt namelijk door de hele stad en langs de kust uitstekende fietspaden en geniet onderweg van een geschiedenislesje. Overal kom je namelijk mooie bezienswaardigheden en overblijfselen uit de Byzantijnse, Ottomaanse en de Oudgriekse tijd tegen. Dit zie je ook terug in de cuisine. Thessaloniki is tevens een hub voor nabijgelegen bestemmingen als Chalkidiki, Meteora en Volos. Je kunt dus weekendjes weg naar de hidden gems op het Griekse vasteland.

Mykonos
Remote werken (Mykonos)Ook Mykonos biedt talloze mogelijkheden. Waarom? Omdat Mykonos met haar vele wonderen en bezienswaardigheden zoals Klein Venetië, de molens en de witte huizen met blauwe daken de perfecte Instagram shots opleveren. Ga in Klein Venetië werken in een van de vele cafés, die meestal zeezicht hebben. Dit betekent werken met een heerlijke mediterrane bries. Wandel tijdens je pauze langs de kust en beleef in de avond de mooiste zonsondergang. Mykonos is een plezierige en veilige plekken om remote te werken, je kunt er veel open minded mensen ontmoeten en in de weekenden ook eens naar de andere eilanden als Tinos en Santorini varen. Met de ferry ben je 2 uurtjes onderweg naar Tinos en 4 uur naar Santorini.

Bron: Travelution
Foto’s: Shutterstock