Opening archeologie-en museum sites

De Griekse minister voor Cultuur maakte onlangs bekend op welke uren de archeologische sites en musea in het land aankomende zomer open zullen worden gesteld voor publiek. Daarbij zijn er twee categorieën ingesteld met betrekking tot openingstijden.

In de eerste categorie vallen musea, archeologische attracties en monumenten die van 08.00 tot 20.00 uur open gaan, de tweede categorie opent van 08.30 tot 15.30 uur. Het ministerie maakte ook bekend dat het aantal te bezoeken musea en archeologische vindplaatsen in Griekenland weer is toegenomen. Zo zijn het Museum voor Democratie in Agios Efstratios, het Loverdos-Ziller Museum in Athene en het Antieke Theater van Agai toegevoegd aan de toch al indrukwekkende lijst van musea en archeologie sites van het land.