National Gallery

Het National Gallery museum in Athene gaat weer open voor publiek. Het museum was een tijd gesloten vanwege modernisering en uitbreiding, waarna corona verder roet in het eten gooide. Het gerenoveerde kunstmuseum opende op 24 maart al voor een dag de deuren voor hoogwaardigheidsbekleders van over de hele wereld (op de foto Prins Charles en premier Mitsotakis) vanwege de viering van twee eeuwen Griekse onafhankelijkheid.

Het museum huisvest ongeveer duizend kunstwerken en daarnaast momenteel de tijdelijke expositie 1821 in schilderijen. Volgens de Griekse minister van Cultuur Lina Mendoni, “is The National Gallery de schatkamer van Griekse kunst uit de negentiende en twintigste eeuw, en nauw verbonden met de evolutie van de Griekse samenleving en verwachtingen van de Griekse natie.”