Grieks Hollywood

Griekenland gaat zich sterk maken om in de nabije toekomst het ‘Hollywood van Europa’ te gaan worden. Om die ambitie te realiseren vond er onlangs een evenement plaats waarbij de Hellenic Camber of Commerce, de International Chamber of Commerce Greece en vertegenwoordigers uit de internationale filmwereld aanwezig waren.

Griekenland is als land uitermate geschikt om als een soort Hollywood te fungeren: er zijn tal van unieke, oogverblindende filmlocaties voorradig, het goede weer zorgt voor gemiddeld driehonderd filmdraaidagen per jaar, en de Griekse bevolking is gastvrij en heeft tal van Engelstalige acteurs en actrices op voorraad. Bovendien wordt in Thessaloniki momenteel een state-of-the-art filmstudio gerealiseerd. Het complex is weliswaar nog niet helemaal af, maar wel zijn er reeds een aantal grote internationale producties opgenomen.