Fietsen op Chios

Goed nieuws voor Vlamingen en Nederlanders die graag voor hun plezier fietsen (en dat zijn er nogal wat): het eiland Chios is pas geleden door de non-profit organisatie NatTour gecertificeerd als Fietsvriendelijke Bestemming. NatTour, dat met veel enthousiasme duurzaam toerisme promoot, beschouwt Chios daarmee als een milieuvriendelijke bestemming.

Fietsen op Chios

Chios dat als achtste gemeente in Griekenland als fietsvriendelijk is bestempeld, is met name aantrekkelijk voor fietsers vanwege de grootte van het eiland, rijke natuur en gevarieerdheid van de fietsroutes. Op Chios kunnen zowel tourfietsers, racefietsers als mountainbikers goed uit de voeten. Voor de goed geoefende fietser is er jaarlijks het Brevet Chios-evenement, waarbij deelnemers een tweehonderd kilometer lange route kunnen afleggen. Ook voor mountainbikers, een populair geworden tak van wielersport de laatste decennia, zijn er diverse routes af te leggen op het eiland.