Jubileumconcert van het Grieks koor “Η Χαρούμενη Χορωδία”, “I Charoúmeni Chorodía”

Nederland telt twee Griekse koren – “Filomila” (liefde voor het lied) in Amsterdam en “I Charoúmeni Chorodia” (het vrolijke koor) in Rotterdam.

Beide koren hebben vooral Nederlandse leden en enkele Griekse leden.

I Charoúmeni Chorodia bestaat dit jaar 20 jaar en viert dat met een jubileumconcert op zondagmiddag 26 mei in Rotterdam in de Theaterschool, Pieter de Hoochweg 222, 3024 BJ Rotterdam.

Het vrolijke koor in Rotterdam heeft 25 zingende leden en een vast orkest met accordeon, piano/orgel, gitaar en natuurlijk bouzouki.

Voor de gelegenheid van dit jubileumconcert is Bart Kondikis, beter bekend als “Bart Bouzouki” aan het orkest toegevoegd. Bart is één van de leden van Athens Collective, een Griekse muziekgroep bestaande uit vijf leden met roots in Athene en Nederland die momenteel regelmatig drukbezochte concerten in diverse Nederlandse theaters geeft.

Bart speelt fenomenaal bouzouki, zelfs de Griekse televisie besteedde in januari nog aandacht aan deze bouzoukispeler die geen Grieks spreekt maar wél uit dit Griekse instrument de mooiste Griekse klanken weet te ontlokken.

Het concert begint om 15 uur, zaal open vanaf 14.30 uur. Entreekaarten à € 20 zijn te bestellen bij Saskia van der Waard, e-mail saskiavdwaard@gmail.com .

Het belooft een muzikaal gezellige Griekse middag te worden in Rotterdam. Meezingen is natuurlijk toegestaan en voor wie vaker wil meezingen: kijk op www.ichorodia.com en www.filomila.nl.