Op vakantie naar Zakynthos

Langzaam maar zeker gaan we richting de zomer. Dat betekent natuurlijk dat we weer van lekker weer kunnen genieten en in luchtige outfits kunnen rondlopen. In de meeste gevallen, kiezen we er ook voor om tijdens de zomer op vakantie te gaan. Tijdens deze periode is Griekenland één van de meest bezochte bestemmingen. Dit komt natuurlijk door de lange stranden, mooie baaien en prachtige cultuur. Ga je naar Griekenland? Dan kun je verschillende Griekse eilanden bezoeken. Wil je weten welk Grieks eiland een ‘must see’ is? Lees dan snel verder!

De grootste stad op Zakynthos

Je kunt naar Zakynthos op vakantie met FTI reizen voor de meest onvergetelijke vakantie. Daarnaast kun je genieten van heerlijke prijzen en mooie aanbiedingen. Wist je dat de grootste stad op Zakynthos, Zakynthos-Stad is? In deze stad kun je dan ook verschillende bezienswaardigheden tegenkomen. Denk maar aan het standbeeld van de tekstschrijver van het Grieks volkslied, Solomos. Daarnaast kun je ook verschillende musea en kerken bezoeken. Een mooie tip voor als je deze stad gaat bezoeken, is dat je vanaf de heuvel in Bochali een prachtig uitzicht hebt op de haven en de rest van de stad. Het is ook goed om te weten dat het klimaat op Zakynthos ook anders is, dan op het vaste land. Dit komt doordat Zakynthos langs de westkust van Griekenland ligt en een onderdeel is van de groene Ionische eilanden. Het eiland staat dan ook het hele jaar groen en staat in het voorjaar in bloei. Rond de zomer kun je er genieten van tropische temperaturen door de hoge luchtvochtigheid en in juli en augustus kan de temperatuur oplopen tot 40 graden.

Activiteiten op Zakynthos

Op Zakynthos kun je verschillende activiteiten ondernemen. Zo kun je een bezoek brengen aan een scheepswrak. Het wrak ligt ongeveers sinds 1980 bij Navagio Beach. Veel bezoekers nemen altijd hun camera mee, omdat het één van de meest gefotografeerde plekken van Griekenland is. Een andere optie is een bezoek brengen aan een klein eiland in het zuiden van Zakynthos, genaamd Marathonisi. Dit eiland wordt ook wel het schildpaddeneiland genoemd, omdat het de broedplaats is van de Caretta-Caretta schildpadden is. Door op een speciale boot op excursie te gaan, kun je de schildpadden bezichtigen of naar waanzinnige grotten waar je mag zwemmen. Wil je de meest adembenemende zonsondergangen meemaken? Dan kun je naar de bergdorpjes Kampi en Keri. Doordat deze dorpjes een hoger liggen, heb je een prachtig uitzicht. 

Samenvattend, wanneer je naar Zakynthos gaat, kun je de meest waanzinnige vakantie beleven. Op het moment dat je een bezoek brengt aan dit prachtige eiland kun ook je waanzinnige activiteiten beleven en de tijd van je leven hebben.