Internetten, bellen en sms’en vanuit Griekenland

Griekenland is het land van zonovergoten vergezichten, prachtige bezienswaardigheden en heerlijke gerechten met een beetje extra olijfolie. Genieten dus! Een vakantie in Griekenland boeken is snel geregeld. Bovendien is het aanbod heel ruim en zijn de faciliteiten erg goed. De meeste vakantiegangers kiezen voor een bestemming waarvan de naam al een flinke dosis voorpret geeft. Zakynthos, Rhodos, Santorini of Mykonos, hoe mooi wil je het hebben? In Griekenland kun je fietsen, eilandhoppen, souvenirs shoppen of gewoon languit luieren. Een vakantie in Griekenland laat altijd zijn sporen na. Eenmaal thuis ben je heerlijk uitgerust, ontspannen en lekker bijgekleurd.

Bloggen en vloggen

Eenmaal thuis met een fotoboek op de bank vertellen wat je in Griekenland hebt gezien en gedaan lijkt toch wel een tikkeltje old-fashion, maar je kunt nu ook online-fotoboeken maken. Toch is het is beter om in het land zelf meteen een filmpje, blog of vlog te maken zodat al je volgers, vrienden en familie meteen mee kunnen genieten. Zo hoef je helemaal niet meer uit te leggen hoe mooi, hoe lekker of hoe leuk het was. Je zet gewoon alles op beeld of film en monteert het daar en op dat moment, of later gewoon thuis. Natuurlijk ga je ook een dag op pad om een oude tempel of een andere bezienswaardigheid te bezoeken. Denk dan wel aan een paar stevige schoenen, zet een zonnehoed op je hoofd tegen de warmte en vergeet je flesje water niet.

Internet in het buitenland

De verschillende providers hanteren allemaal eigen regels als het gaat om bellen, sms’en internetten en tarieven in het buitenland. Griekenland hoort bij Europa, dus in de meeste gevallen betekent dit dat er niets, of heel weinig veranderd. Je kunt dan gebruik maken van “roam like at home”. Prachtig toch? Toch is het goed om e.e.a. even te checken bij je provider en indien nodig je belbundels aan te passen en een dataplafond in te stellen. Naast abonnementswijzigingen moet je ook kijken naar gebruik van sim only in Griekenland. Bellen naar Nederland of een gewoon EU-nummer kan altijd. Let wel op, servicenummers vallen daar meestal buiten. Besluit je op een boot te stappen, zet de dataroaming dan uit. De kans is namelijk aanwezig dat je van zendmast wisselt waardoor je ineens meer moet gaan betalen.

Foto: Shutterstock