Lesbos-landmarks

Een ander cultureel project waar het Griekse ministerie van Cultuur in wil investeren, betreft de stad Mytilini op Lesbos. Lesbos maakt economisch moeilijke tijden door, waarbij de opvang van vluchtelingen, aardbevingen en bosbranden een rol spelen.

Hulp vanuit de overheid om het toerisme in de toekomst weer op de kaart te krijgen is dan zeer welkom, en mede daarom worden een aantal projecten opgestart die een stimulans voor toerisme alsmede een cultureel doel hebben.

Lesbos landmarks
Het Mytilini-kasteel

Het betreft hierbij vooral restauratieprojecten met als oogmerk een aantal belangrijke cultuur-historische ‘Lesbos-landmarks’ een facelift te geven. Op de restauratie/upgrade-lijst staan het Mytilini-kasteel, de Agios Therapontas-kerk en de Zoodochos Pigi-kerk, de Valide-moskee, het Theofilos-museum, en de Ottomaanse school. In totaal is zeventien miljoen euro met de werkzaamheden gemoeid. “Met dit pakket beogen we de culturele highlights van het eiland te versterken, net als de lokale economie”, aldus cultuurminister Lina Mendoni.

Lesbos landmarks
Agios Therapontas-kerk

Foto: Shutterstock