Nieuwe herfsteditie 2022 Griekenland Magazine is verschenen!

De herfstmogelijkheden zijn schier eindeloos in het geliefde Hellas, en daar probeert Griekenland Magazine bij aan te sluiten om zo ook een bron van inspiratie te kunnen zijn. Door niet alleen aandacht te besteden aan de meer mainstream-bestemmingen, maar ook aan de wat minder platgetreden (wandel)paden op het vasteland en de eilanden.

In zijn gedicht Arcadia heeft de beroemde dichter Jan Jacob Slauerhoff lyrisch geschreven over nimfen, faunen, lover en rimpelend water. Tijdens een zevendaagse voettocht over de Menalon Trail in Arcadië op de Peloponnesos, wanen ons iedere dag in het decor dat Slauerhoff destijds zo poëtisch heeft beschreven.

Menalon Trail
Menalon Trail

Het vulkaaneiland Santorini in de Egeïsche Zee staat bekend om de schilderachtige dorpjes tegen de steile kraterwand, het fenomenale uitzicht op zee en de spectaculaire zonsondergangen. Ze staan symbool voor het mooiste dat Griekenland te bieden heeft.
In lang vervlogen tijden was de Imbros-kloof op Kreta onderdeel van de enige gangbare route van Chania richting Chora Sfakion. Tegenwoordig is het een wonderschone canyon die zeer in trek is bij wandelaars.

Santorini
Santorini

Het schiereiland Mani op de Peloponnesos heeft bezoekers van oudsher veel te bieden. Het hier gelegen stadje Stoupa is niet alleen leuk, maar heeft nog een andere echte Griekse claim to fame: hier werd de filmklassieker Zorba de Griek geboren.

Mani-schiereiland
Filmklassieker Zorba de Griek

Het Nationaal Maritiem Park Zakynthos werd in 1999 opgericht met een specifiek doel: bescherming van de unieke flora en fauna. Een portret van een bijzonder fraai nationaal park.

Zakynthos Nationaal Park

Zoek je een droomhuis in Griekenland? Dan is het verhaal over Elxis zeker een aanrader.

Droomhuis gezocht
Droomhuizen te koop

Maar er is méér dan reisreportages. Het gaat ook om het Griekenland ‘gevoel’. Daarom weer veel ruimte voor columns en rubrieken die het Griekenland ‘gevoel’ treffend verwoorden en verbeelden. Onze columnisten schrijven daarbij, vaak vanuit Griekenland zelf, over van alles en nog wat dat de Griekse ziel raakt. Voeg daarbij de rubrieken over eten, natuur en de taal én allerlei mooie winacties voor de lezers, en het blad is compleet.

De nieuwe herfsteditie van Griekenland Magazine is vanaf 9 september 2022 voor € 6,99 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: Reisbladenkiosk.nl
Ook kunt u een abonnement nemen, zodat de nieuwste editie als eerst bij u in de bus val. Kijk maar eens op: www.griekenland-magazine.nl/abonnement