Nieuwe herfsteditie 2023 Griekenland Magazine is verschenen

De redactie van Griekenland Magazine was niet zo lang terug uit Rhodos voor een reportage toen de bosbranden losbarstten. En niet alleen op Rhodos was dat het geval. Vele vakantiegangers zagen hun zuurverdiende vakantie in rook zien opgaan, maar voor de Grieken zelf was het nog erger: hun broodwinning stond op het spel. De Griekse premier riep vakantiegangers op om terug te komen naar Griekenland. Om daarbij een zetje in de rug te geven, biedt Griekenland Magazine zoals gewoonlijk weer inspiratie met tal van bestemmingen.

Het Dodekanesos-eiland Rhodos kent vele geneugten en één daarvan is dat je vanaf het fraaie eiland heel gemakkelijk de boot kunt nemen naar een van de omliggende eilandjes. Wij namen de boot naar Symi, een klein eiland, groot geworden door sponzen.

Symi - Credits Niels Bakker
Symi – Foto: Niels Bakker

Er zijn vele redenen om het veelzijdige Cycladen-eiland Naxos te bezoeken, maar de beklimming van Mount Zeus is daarbij zeker een van de belangrijkste. Met een wandeling naar de top van de ‘reus van Naxos’ versla je oppergod Zeus, en wie wil dat niet op zijn palmares?

Naxos - Credits Manuel Mannaerts
Naxos – Foto: Manuel Mannaerts

Lefkas in drie woorden? Groen, groener, groenst. Zodra je het schiereiland oprijdt, valt het op: wat is het hier groen. We zuigen voor deze reportage onze longen vol met zuurstof en snuiven de kruidengeuren op. Lefkas is met recht een bad in de natuur.

Lefkas - Credits Babette Masselink
Lefkas – Foto: Babette Masselink

De combinatie van relatieve rust in de badplaatsen en de fraaie natuur maken het eiland Samos tot de perfecte bestemming om te voet te ontdekken. Het plaatsje Kokkari aan de noordkust is de uitvalsbasis voor een reportage van twee heerlijke wandelingen.

Samos - Credits Marco Barten
Samos – Foto: Marco Barten

In Cyprus gaan we op zoek naar de heilige Lazarus. Deze houdt vooral op Lazarus-zaterdag, de dag voor Palmpasen, de gemoederen op Cyprus nog steeds bezig, maar óók daarbuiten wordt deze niet vergeten.

Valt er nog meer te genieten in Griekenland Magazine? Natuurlijk. Onze columnisten laten weer van zich spreken, culinair worden we opnieuw verwend en het nationale park onder de loep (deze keer Dadia-Lefkimi-Soufli) ontbreekt natuurlijk ook niet. Voeg daarbij allerlei mooie winacties voor de lezers aan toe, en het blad is compleet.

Dadia-Lefkimi-Soufli National Park -Credits Shutterstock
Dadia-Lefkimi-Soufli National Park – Foto: Shutterstock

De nieuwe herfsteditie van Griekenland Magazine is vanaf 8 september 2023 voor € 7,45 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: Reisbladenkiosk.nl
Ook kunt u een abonnement nemen, zodat de nieuwste editie als eerst bij u in de bus val. Kijk maar eens op: www.griekenland-magazine.nl/abonnement