Nieuwe voorjaarseditie Griekenland Magazine 2021 is verschenen!

De Griekse eilanden zijn alweer ‘open’ en naar verwachting zullen het vasteland van Griekenland en Cyprus snel volgen. De meeste lezers van Griekenland Magazine duiken, zodra het blad weer thuis op de leestafel ligt, als eerste de reisreportages in. Vaak om inspiratie op te doen voor een volgende trip. Wat kunt u verwachten in de nieuwe zomereditie?

In Rhodos gaan we op zoek naar de contrasten van dit razend populaire vakantie-eiland. Van het bekende Rhodos is het in Griekenland Magazine een kleine stap naar eenonbekende schat in de Thracische Zee: Samothraki, eiland van de Grote Goden.

En over onbekend gesproken: in Zagoria – een bergachtige streek in het westen van Griekenland – trekken we de wandelschoenen aan en lopen naar en door de Vikos-kloof, de diepste canyon van Europa. De Akropolis in Athene is wereldberoemd, maar in de schaduw van deze toeristische trekpleister zoeken we naar een paar onbekende en verborgen plekjes: van Areopagus tot Antifiótika.

In de serie Griekse nationale parken deze keer aandacht voor het nog vrij onbekende Oeta, de laatste halte voor Herakles. En we hebben ook nog een groot interview met de Vlaamse televisiemaker Arnout Hauben over zijn boek en televisieserie Dwars door de Middellandse Zee.

Maar er is méér dan reisreportages. Griekenland en Cyprus betekenen voor velen van ons ook een gevoel, een soort van lifestyle, vergelijkbaar met wat Francofielen of Anglofielen zo bindt aan Frankrijk en Groot-Brittannië. En voor dat speciale Griekenland-gevoel geven we ook in deze zomereditie veel ruimte aan columns en rubrieken die het Griekenland-gevoel treffend verwoorden en verbeelden. Onze columnisten schrijven daarbij, vaak vanuit Griekenland zelf, over van alles en nog wat dat de Griekse ziel raakt. Met vanaf deze editie ook een column over Nederlandse en Vlaamse auteurs en hun band met Griekenland, waarbij Arnon Grunberg als eerste in de spotlights staat. Voeg daarbij de rubrieken over eten, natuur, de taal en de liefdesverklaringen van lezers en het blad is compleet. Kortom, weer heerlijk veel Griekenland en Cyprus om de komende drie maanden mee te kunnen overbruggen.

De nieuwe zomereditie van Griekenland Magazine is vanaf 11 juni 2021 voor € 6,99 in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: www.reisbladenkiosk.nl.

Ook kunt u een abonnement nemen, zodat de nieuwste editie als eerst bij u in de bus val. Kijk maar eens op: https://www.griekenlangriekenland-magazine.nl.