Nieuwe wintereditie 2022 Griekenland Magazine is verschenen!

Na een drukke reisperiode naar Griekenland en Cyprus zijn nu de (toeristisch) rustige wintermaanden aangebroken. Ook voor de redactie van Griekenland Magazine een ideale periode om de verhalen ‘weg te werken’ van de vele bezoekjes. Maar eerst natuurlijk de komende wintereditie, waarbij we naast de meer bekendere bestemmingen ook aandacht hebben voor de minder platgetreden (wandel)paden.

Zo dompelen we ons onder in de modder bij de kuuroorden van Noord-Griekenland. Op zo’n twee uur rijden van Thessaloniki ligt Krinides, een nogal uitzonderlijk thermaal modderbad met grijze wezens grotendeels gehuld in een dikke laag drab.

Het toerisme op het eiland Lesbos heeft het niet gemakkelijk gehad de laatste jaren. Alleen daarom al verdient het aanbeveling om het fraaie eiland weer als vanouds te gaan te bezoeken. Maar de grootste aanbeveling voor een bezoek aan Lesbos is het eiland zelf: een veelzijdig pareltje in de Egeïsche Zee.

Lesbos
Lesbos

Cruisen door Griekse wateren staat op de bucketlist van velen. Maar hoe gaat dit als je een lichamelijke beperking hebt? We stapten aan boord van een van de grote cruiseschepen en ontdekten dat het een uitstekende manier is om te kunnen reizen met een beperking: de voorzieningen aan boord zijn uitstekend en je ziet veel van het land.

Cruise
Cruisen door Griekse wateren

Op Kreta reizen we af naar Mirtos, niet ver gelegen van Europa’s meest zuidelijke stad Ierapetra. Dit is zo’n dorp waar je nog kunt genieten van authentieke Griekse geneugten. Maar het is óók het dorp van Dick Ridder, columnist van Griekenland Magazine. Dit jaar neemt hij afscheid als columnist en als hotelier. Tijd dus voor een bezoek aan deze markante man en het bijzondere plaatsje.

Mirtos
Mirtos

In de serie Griekse nationale parken deze keer een portret van nationaal park Koronia Volvi, op zo’n 25 kilometer van Thessaloniki. Het park bestaat uit een complex van wetland-gebieden met de twee meren Koronia en Volvi als hoofdrolspelers.

Maar er is méér dan reisreportages. Het gaat ook om het Griekenland ‘gevoel’. Daarom weer veel ruimte voor columns en rubrieken die het Griekenland ‘gevoel’ treffend verwoorden en verbeelden. Onze columnisten schrijven daarbij, vaak vanuit Griekenland zelf, over van alles en nog wat dat de Griekse ziel raakt. Voeg daarbij de rubrieken over eten, natuur en de taal én allerlei mooie winacties voor de lezers, en het blad is compleet.

De nieuwe wintereditie van Griekenland Magazine is vanaf 2 december 2022 voor € 6,99 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop Reisbladenkiosk.nl.
Ook kunt u een abonnement nemen, zodat de nieuwste editie als eerst bij u in de bus valt. Kijk maar eens op: www.griekenland-magazine.nl/abonnement.

Foto’s: Shutterstock