Restore Rhodos

Griekenland maakt echt werk van het herstellen van de toerismesector op het eiland Rhodos. Het grootste Dodekanesos-eiland werd afgelopen zomer zwaar getroffen door bosbranden, hetgeen het toerisme, een belangrijke bron van inkomsten voor het eiland zelf en geheel Griekenland, ernstig schaadde.

Vrijwel meteen na het onder controle krijgen van de branden, kondigde premier Mitsotakis aan dat gedupeerde reizigers een week gratis vakantie krijgen aangeboden: “Voor allen wiens vakantie werd verkort door de bosbranden, biedt de Griekse overheid, in samenwerking  met lokale autoriteiten, een week vakantie op Rhodos aan, volgend voorjaar of herfst, zodat we zeker weten dat eenieder terug komt naar het eiland en te genieten van haar schoonheid”, aldus Mitsotakis.

Daarnaast is het Griekse ministerie van Toerisme in samenwerking met de Zuid-Egeïsche regio onder de titel ‘Rhodes, What You Love is Here’ een campagne gestart om het eiland weer op de kaart te krijgen als een veilige bestemming. Wellicht is die campagne een tikkeltje overbodig voor Nederlandse en Belgische toeristen: vanwege het slechte zomerweer vlogen de last-minute boekingen naar Rhodos namelijk vlak na de bosbranden alweer de deur uit.

Foto: Shutterstock