De stranden van Kreta

Een van de beste bezienswaardigheden op Kreta zijn natuurlijk de mooie stranden. Zoals het paradijselijke strand van Elafonissi bijvoorbeeld, met zijn azuurblauwe zee en zachte zand. Het water komt hier maar tot aan je knieën of zelfs maar tot je enkels. Daardoor warmt het snel op en kun je hier de hele dag een warm bad nemen onder de blauwe hemel. Elafonissi is het visitekaartje van Kreta: iedereen wil ernaartoe.

Romantiek
Maar Kreta heeft ook rustige stranden, die minstens net zo goed de moeite waard zijn. Het afgelegen naaktstrand van Filaki bijvoorbeeld. Voor romantiek moet je naar het ruige, maar onwaarschijnlijk mooie Stefanou-strand aan de baai van Seitan Limania. Dit ‘Duivelsstrand’ ligt verborgen in een smalle baai in het oosten van het schiereiland Akrotiri. Het is niet zo makkelijk om er te komen, maar dan kun je wel heerlijk zwemmen in de turquoise zee met uitzicht op de rotsen.

Standen van Kreta

Mooiste strand
Het mooiste strand is misschien wel dat van Vai, dat in het noordoosten van Kreta en is echt een stukje paradijs op het schiereiland Sideros. Palmbomen, wit zand en helderblauw water maken dit een idyllisch strand om te relaxen. Vanaf het uitkijkpunt op de rotsen heb je een prachtig uitzicht op de lagune.

Standen van Kreta

Foto’s: Shutterstock