Nieuwe lente-editie 2022 Griekenland Magazine is verschenen!

De afgelopen maanden zijn we regelmatig naar Griekenland en Cyprus afgereisd voor het maken van nieuwe reportages. In de nieuwe lente-editie van Griekenland Magazine nemen we u echter niet alleen mee naar de mooiste plekjes, maar ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd.

Commandaria
Commandaria

In de nieuwe editie is er dan ook bovenmatig veel aandacht voor wijn. Voor een goede kwaliteitswijn uit Kreta, en de oudste (zoete) wijn ter wereld, uit Cyprus om precies te zijn. Niet alleen genieten we hierbij van de heerlijkste wijnen, maar ook nog eens van een prachtig decor.

Kythira
Kythira

Maar ook de wandelschoenen worden aangetrokken op Kythira, het qua natuurschoon wilde en woeste eiland ten zuiden van de Peloponnesos. Hier liggen elf trails met gezamenlijk ruim honderd kilometer wandelgenot door ruige natuur en langs oude, verstilde dorpjes.

Paxos
Paxos

Ook maken we een soms hilarische trip naar Paxos. Dit Ionische eiland is alweer een flink aantal jaren geleden ontdekt door de jetset en rijken der aarde. Maar ook gewone stervelingen komen hier graag een dagje langs. Voor hen zijn er mini-cruiseboten die vanuit Corfu-stad dagtochten maken naar Paxos en Antipaxos, en dat is een bijzondere belevenis.

Chalkidiki

Iets ten zuidoosten van Thessaloniki liggen de schiereilanden van Chalkidiki. Voor veel Grieken, maar ook voor toeristen uit het buitenland, is dit een uiterst populaire streek om lekker uit te waaien of om te genieten van een op en top Griekse vakantie. Wij kozen voor de eerste twee schiereilanden: Kassandra en Sithonia. En tot slot bezoeken we nationaal park Alonissos en Noordelijke Sporaden, Griekenlands eerste maritieme park.

Cretanthos
Cretanthos

Maar er is méér dan reisreportages. Het gaat ook om het Griekenland ‘gevoel’. Daarom weer veel ruimte voor columns en rubrieken die het Griekenland ‘gevoel’ treffend verwoorden en verbeelden. Onze columnisten schrijven daarbij, vaak vanuit Griekenland zelf, over van alles en nog wat dat de Griekse ziel raakt. Voeg daarbij de rubrieken over eten, natuur en de taal, én allerlei mooie winacties voor de lezers, en het blad is compleet.

De nieuwe lente-editie van Griekenland Magazine is vanaf 11 maart 2022 voor € 6,99 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: Reisbladenkiosk.nl.
Ook kunt u een abonnement nemen, zodat de nieuwste editie als eerst bij u in de bus valt. Kijk maar eens op: www.griekenland-magazine.nl/abonnement/