Griekse Grand Cru

Griekse wijn komt steeds meer in aanzien te staan. Dat werd nog weer eens bevestigd door de fraaie notering van drie Griekse wijnmakers in World’s Top 100 Wineries, samengesteld door het magazine Wine & Spirits.

Journalisten van het prestigieuze magazine verkiezen ieder jaar de beste wijngaarden in de wereld, en het wordt als een eer beschouwd om in de lijst voor te komen. De meeste wijnmakers die in de lijst staan komen gewoonlijk uit landen als Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten, maar ook Griekenland laat zich dus zien.

De wijnmakers Alpha Estate in Amydeo in de Florina regio (noordwest Griekenland), Lyrarakis Wines op Kreta en de Vassaltis Vineyards op Santorini werden hogelijk gewaardeerd. Alpha Estate, gesticht in 1997, maakt een hoge kwaliteitswijn op een eco-vriendelijke manier net als de Lyrarakis Wines (sinds 1966), terwijl Vassaltis Vineyards van een familie-wijngaard uitgroeide tot een eersteklas wijnmakerij die traditioneel wijn maken combineert met moderne technieken om zo te komen tot de beste wijn van Santorini.

Foto’s: Shutterstock