Minder bekende Cycladen

De bekendste eilanden van de Cycladen zijn natuurlijk Santorini en Mikonos. Maar vergeet vooral niet deze twee minder bekende pareltjes in de Cycladen: Paros en Naxos.

Paros
Het eiland Paros wordt soms over het hoofd gezien door veerbootreizigers die de Cycladen verkennen, met de bedoeling het meer populaire Santorini en Mikonos te bezoeken. Dit is echter een vergissing. Dit relaxte eiland heeft alles wat de drukkere eilanden verder naar het zuiden en noorden te bieden hebben. Dezelfde witgekalkte steden aan de waterkant met patio’s vol lachende en lachende klanten zijn wat je hier zult vinden, maar zonder de drukte. Paros heeft ook een fijne selectie van stranden en historische bezienswaardigheden om te verkennen. Het is ook een goede plek om naartoe te gaan als je op je kosten let, zo is de accommodatie hier goedkoper.

Naxos
Een andere minder bezochte bestemming in de Cycladen is Naxos, een van de grootste Cycladische eilanden. Een paar must-sees bij het verkennen zijn de kleine steden Filoti, Halki en Apiranthos. Neem de tijd om door Chora, de belangrijkste stad van Naxos, te dwalen, vooral door de wijk Kastro. Hier vind je een verscheidenheid aan winkels die allerlei souvenirs verkopen, samen met schattige restaurants met uitnodigende patio’s. Als je naar het strand wilt, stelt Naxos niet teleur. Een paar om uit te proberen zijn Paradise Beach, Agia Anna of Agios Prokopios. Als je van kiteboarden houdt, is de winderige Mikri Vigla de plek om naartoe te gaan.

Foto’s: Shutterstock