Nieuwe lente-editie 2023 Griekenland Magazine is verschenen!

Ook in Griekenland en Cyprus komt er een einde aan de rustige winterperiode en worden de terrassen weer klaargemaakt voor de komst van de eerste stroom toeristen van het nieuwe jaar. De redactie van Griekenland Magazine verlangt uiteraard ook naar de Griekse en Cypriotische lente en maakt zich weer op voor de nodige bezoekjes aan de door haar zo geliefde landen.

We beginnen in de nieuwe lente-editie met Pasen, misschien wel het belangrijkste feest van het jaar in Hellas. Het is dan ook niet voor niets dat we in deze editie twee verhalen hebben van onze redacteuren die vorig jaar Pasen hebben gevierd in Griekenland: op Kythira en Samos. Zij waren daar danig van onder de indruk, zoals valt te lezen.

En als we het dan toch over Samos hebben: sommige liefdes in het leven zijn voor altijd, en daar gaat het artikel Het Geheim van Samos over. Wat is de geheimzinnige aantrekkingskracht van dit prachtige eiland in de Egeïsche Zee?

Het Geheim van Samos
Het Geheim van Samos

Ook gaan we in dit nummer weer de wandelpaden op, om in dit geval Corfu en Sithonia (‘Chalkidiki voor rustzoekers’) van dichtbij en in slow motion te ontdekken. En we volgen de belevenissen van een familie die naar Kreta vertrok om een nieuw avontuur aan te gaan.

In de serie Griekse nationale parken deze keer een portret van nationaal park Noord-Pindos, het grootste op het Griekse vasteland. Niet ver van Ioannina treft u hier in het noordwesten van Griekenland een uniek natuurgebied aan, van maar liefst tweeduizend vierkante kilometer.

Nationaal park Noord-Pindos
Nationaal park Noord-Pindos

Maar er is méér dan reisreportages. Het gaat ook om het Griekenland ‘gevoel’. Daarom weer veel ruimte voor columns en rubrieken die het Griekenland ‘gevoel’ treffend verwoorden en verbeelden. Onze columnisten schrijven daarbij, vaak vanuit Griekenland zelf, over van alles en nog wat dat de Griekse ziel raakt. Voeg daarbij de rubrieken over eten, natuur en de taal én allerlei mooie winacties voor de lezers aan toe, en het blad is compleet.

De nieuwe lente-editie van Griekenland Magazine is vanaf 10 maart 2023 voor € 7,45 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: Reisbladenkiosk.nl
Ook kunt u een abonnement nemen, zodat de nieuwste editie als eerst bij u in de bus val. Kijk maar eens op: www.griekenland-magazine.nl/abonnement/