Nieuwe musea in Argos

Goed museumnieuws uit de Peloponnesos, uit Argos om precies te zijn. In deze antieke stad met tegenwoordig ongeveer dertigduizend inwoners, worden dit jaar twee musea geopend dan wel aangekondigd: het Archeologisch Museum van Argos en het Epigrafisch Museum.

Het Archeologisch Museum van Argos is onlangs voor drie miljoen euro verbouwd en heropend voor publiek. De renovatie maakt dat het museum vol antieke kunstschatten daarmee voldoet aan de moderne eisen die tegenwoordig aan een museum worden gesteld. Zo worden er nieuwe audiovisuele technieken toegepast en is het gebouw zelf fors gerenoveerd en omgetoverd tot een fraai ingericht, modern museum.

Het Epigrafisch Museum is nog niet gereed maar zal naar verwachting binnen twee jaar worden geopend. Eenmaal geopend zal Argos een museum rijker zijn dat 136 unieke bronzen tabletten met inscripties bezit. De tabletten bevatten veel informatie over economie, democratische instellingen en de stad Argos tussen eind vijfde eeuw v. Chr. tot midden vierde eeuw v. Chr. Volgens het ministerie van Cultuur “zullen de musea bijdragen aan de toch al rijke culturele rijkdom van de oude stad in het bijzonder, en die van de Peloponnesos in het algemeen.”

Foto: Shutterstock