Toptien LGBTQ+ gemeenschap

Volgens de Britse reisorganisatie Kuoni behoort Griekenland al meer dan tien jaar tot de meest populaire landen binnen de LGBTQ+-gemeenschap om te gaan trouwen of een huwelijksreis naartoe te maken. Naast populaire landen als Italië, Canada, Thailand en Australië, heeft ook Griekenland een vaste plek verworven als bestemming om het huwelijk te gaan starten of te gaan vieren.

Landen als de Malediven, Dubai en in het Caribisch gebied en Oost-Afrika die voorheen populair waren, zijn uit de gratie geraakt vanwege toenemende intolerantie richting de LGBTQ+ gemeenschap.

Volgens Kuoni voert Griekenland de toptien zelfs aan als meest populaire huwelijksreisbestemming: “Trouwen in Griekenland is favoriet bij velen, en dat is niet verwonderlijk. Griekenland is in het rijke bezit van talloze prachtige stranden en een schone, blauwe zee. Mykonos heeft een geweldige gayscene en Santorini een fraaie, romantische setting. En ook belangrijk: het land is in het bezit van goede accommodaties: van privévilla’s verscholen in  het mooie landschap, tot aan vele boutique-hotels.” Geen speld tussen te krijgen.

Foto: Shutterstock