Nieuwe voorjaarseditie Griekenland Magazine 2021 is verschenen!

We kunnen hopelijk weer binnenkort naar ons geliefde Griekenland en Cyprus. Dat zou ook tijd worden wat ons betreft, want als je iets een tijd lang hebt moeten ontberen, merk je pas hoezeer je het mist. Dat gevoel heeft de redactie van Griekenland Magazine óók, en met ons waarschijnlijk vele lezers en volgers.

Parga9Parga

Om het Hellas-gevoel zoveel mogelijk vast te houden, hebben we weer heerlijke reisreportages om in mediterrane sferen te blijven. Lezen over Griekenland en Cyprus blijft altijd leuk! Zo reizen we af naar Parga, één van de juweeltjes van de provincie Epirus. Deze stad met zijn kleurrijke huizen ligt in een bijzonder fraaie natuurlijke baai, heeft een gezellige promenade met tal van goede restaurants en diverse historische bezienswaardigheden.

CorfuCorfu

Op Corfu gaan we op zoek naar verborgen kloosters en kapellen. Op Kreta trekken we de wandelschoenen aan en bezoeken de Samariakloof, Europa’s mooiste canyon. Het Ionische eiland Zakynthos staat vooral bekend om de mooie stranden, grotten, schildpadden en fraaie natuur.

DelosDelos

Maar wij gaan op bezoek bij de charmante hoofdstad Zante (of Zakynthos-stad of Chora zoals de eilandbewoners zelf zeggen), een belangrijke trekpleister. Ook gaan we op pelgrimstocht naar Delos, een openluchtmuseum midden in de Cycladen.

ZakynthosZakynthos

Naast de mooiste reisbestemmingen duiken we ook in de Griekse keuken. Als je je dan automatisch wat meer verdiept in deze keuken, dan kom je ook vanzelf bij olijfolie terecht. En laat dat nou net een beetje het thema zijn in deze nieuwe voorjaarseditie. We gaan namelijk olijven plukken op Cyprus, de beste olijfolie van Griekenland, Cretanthos, komt voorbij en in Parga gaan we ook nog even naar een olijvenmuseum annex proeverij.

Olijvenpluk
Tot slot nog volop aandacht voor een nieuw boek over Maria Callas en Troje, een nieuw recept uit Cyprus, nieuwtjes, winacties en natuurlijk de nodige columns, waar het Griekenlandgevoel vanaf spat. Kortom, weer heerlijk veel Griekenland en Cyprus om de komende drie maanden mee te kunnen overbruggen.

De nieuwe voorjaarseditie van Griekenland Magazine is vanaf 19 maart 2021 voor € 6,99 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: www.reisbladenkiosk.nl.
Ook kunt u een abonnement nemen, zodat de nieuwste editie als eerste bij u in de bus valt. Kijk maar eens op:
www.griekenland-magazine.nl/abonnement.