Nieuwe wintereditie 2023 Griekenland Magazine is verschenen!

Soms verstoppen de mooiste dingen zich op de meest onverwachte plekken. In een klein dorp op Lesbos verwacht je niet heel snel een kunstmuseum dat nauwelijks iemand kent, maar waar wel degelijk werk hangt van enkele van de allergrootste schilders uit de geschiedenis.

Het Tériade Museum in Mitilini, Lesbos (Foto Rob Dijksman en Els Spander) (2)_600
Het Tériade Museum in Mitilini, Lesbos
Foto: Rob Dijksman en Els Spander

Het zijn zo van die dingen die Griekenland zo leuk maken. Het onverwachte, het nog bijna onontdekte dat overal verdekt aanwezig is. De redactie van Griekenland Magazine is altijd op zoek naar datgene wat Griekenland zo uniek maakt. En daar is men weer goed is geslaagd, zo valt in de nieuwe wintereditie te lezen.

Het Tériade Museum in Mitilini, Lesbos (Foto Rob Dijksman en Els Spander) (3)_600
Mitilini, Lesbos
Foto: Rob Dijksman en Els Spander

Wat te denken van het verhaal over wijnproeven op Rhodos? Een heerlijk middagje godendrank proeven met daarbij vorstelijk lunchen, verwacht je toch eerder in Frankrijk, Italië of Zuid-Afrika en minder op een van de Griekse eilanden? Mis! Ook op Rhodos kunt u heerlijk proosten.

Wijnproeven op Rhodos (Foto Niels Bakker) (3)._600JPG
Wijnproeven op Rhodos
Foto: Niels Bakker

En dan de Kleine Cycladen. Niet heel erg bekend, maar toch verrukkelijk om een aantal dagen door te brengen en je te laten verrassen door die onontdekte pareltjes.

De paradijselijke Kleine
De paradijselijke Kleine Cycladen
Foto: Frederiek Lommen

Langs de randen van de republiek Athos vangen we een glimp op van het heilige leven. De religieuze gemeenschap op het hermetisch afgesloten schiereiland vormt een aparte staat binnen Griekenland. Zoveel beslotenheid, dat maakt nieuwsgierig.

Het Heilige Leven op de republiek Athos (Foto Marco Barten) (3)_600
Het Heilige Leven op de republiek Athos
Foto: Marco Barten

Nationaal park Kerkini is nog vrij onbekend, maar dat maakt het niet minder onbemind. Dit is een waar vogel- en buffelparadijs in Centraal-Macedonië.
Sommige gedichten raken je. Vaak reist zo’n gedicht een leven lang met je mee. Eén zo’n voorbeeld is het gedicht Ithaka van K.P. Kavafis, in de vertaling van Hans Warren en Mario Molegraaf.

Nationaal Park Kerkini (Foto Shutterstock) (1)_600
Nationaal Park Kerkini
Foto: Shutterstock

Na al deze ‘ongebaande paden’ wil het niet zeggen dat we onze neus ophalen voor de meer bekendere bestemmingen van ons geliefde Griekenland. Integendeel. We hebben regelmatig verhalen over, en columnisten van Kreta, Athene, Corfu, Thessaloniki, Samos en Lesbos. Gewoon omdat het ook daar prachtig is, op en top Grieks, en dus een genot om te vertoeven. Voor elk wat wils heet dat. Hopelijk biedt dit weer een dosis inspiratie voor uw volgende reis naar Griekenland en Cyprus.

De nieuwe wintereditie van Griekenland Magazine is vanaf 1 december 2023 voor € 7,45 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: Reisbladenkiosk.nl
Ook kunt u een abonnement nemen, zodat de nieuwste editie als eerst bij u in de bus val. Kijk maar eens op: www.griekenland-magazine.nl/abonnement