Kleurrijk vissersdorp Klima, op het eiland Milos

Klima Village is een heerlijke plek die verscholen ligt aan de kust van Milos, een van de rustigere Griekse eilanden. Het kleine vissersdorpje Klima staat bekend om zijn kleurrijke vissershuizen met twee verdiepingen aan de waterkant.

Klima Village, Milos

Dit kleine dorp speelde een grote rol in de export- en importgeschiedenis van het eiland. Het is nu een charmant en schilderachtig dorp dat toeristen aantrekt die het rustiger aan willen doen en een paar uur willen genieten van het eilandleven. Je vindt Klima op een paar kilometer afstand van Trypiti.

Klima Village, Milos

Om er te komen, moet je vliegen of met de veerboot naar het eiland Milos en vervolgens naar Klima rijden. Er is een parkeerplaats direct bij de ingang van het dorp, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is. Je kunt ook een taxi of een bus nemen naar het dorp. Naast het bewonderen van de kleurrijke vissershuisjes, beschikt Klima ook over een klein strand, lokale winkels met zelfgemaakte souvenirs en een restaurant op het strand dat perfect is om een drankje te pakken bij zonsondergang. Het wordt aanbevolen om er tenminste twee uur voor uit te trekken om te ‘onthaasten’ in het dorp

Foto’s: Shutterstock