Surrealistische kustlijn van Sarakiniko, Milos

We hadden het in ons vorige nieuwsberichtje al over het eiland Milos. Maar naast het eerdergenoemde vissersdorp Klima, is ook Sarakiniko een bezienswaardigheid. Hier bevindt een fantastisch kustlandschap en ook een van de mooiste stranden van Milos.

Sarakiniko, Milos

Echt uniek is het uiterst charmante stuk kustlijn dat een surrealistisch ogend maanlandschap betovert. De rots is grijswit en de ambiance met de diepblauwe zeekleuren vormt een achtergrond als uit een andere wereld. De witte kust is gevormd door de harde noordenwind en de bulderende golven. Het witte vulkanische gesteente inspireert met de meest verbazingwekkende vormen en dus komen fotografen van over de hele wereld naar Milos om daar hun beste foto’s te schieten.

Sarakiniko, Milos

Niet alleen dat, maar de kuststrook is ook perfect om van kliffen te springen en te zonnebaden. Daarnaast is er een klein zandstrand midden in een kleine baai waarvan wordt gezegd dat het ooit een piratenschuilplaats is geweest. Je vindt Sarakiniko aan de noordkust van het eiland Milos.

Foto’s: Shutterstock