Nieuwe zomereditie 2022 Griekenland Magazine is verschenen!

In Griekenland en Cyprus lijkt alles weer business as usual. In de nieuwe zomereditie van Griekenland Magazine nemen we u weer mee naar de mooiste plekjes op het vasteland en de eilanden. Maar ook de inwendige mens wordt versterkt.

Vorig jaar september, midden in de coronapandemie, werd op het Griekse eiland Spetses een film opgenomen, geïnspireerd op The lost daughter. Hoog tijd om nu zelf af te reizen naar dit heerlijke eiland.

Spetses
Spetses

Voor de kust van Kreta ligt het voormalige lepra-eiland Spinalonga. Talloze bezoekers, waaronder ongetwijfeld vele lezers van Griekenland Magazine, hebben het ‘Eiland der Verdoemden’ bezocht. Een fascinerende bestemming met een bijzonder verhaal.

Spina
Spinalonga


Athene is zo’n stad waar je nooit genoeg van krijgt. Elke keer is er wel een andere invalshoek te verzinnen om weer te mogen afreizen naar deze heerlijke stad. De Gourmet Food Tour is zo’n mooi voorbeeld, waarbij men onder leiding van een gids smikkelend en smullend Athene gaat verkennen.

Athene_culinair

In augustus 1953 schudde de aarde op Zakynthos. Een zware aardbeving legde vrijwel het hele eiland in puin. We gaan bijna zeventig jaar later op zoek naar ruïnes van plattelandskerken, die nooit werden herbouwd. Stille getuigen van hoe het eiland er na de ramp moet hebben uitgezien.

Zakynthos_Ruine
Zakynthos

Wil je Griekenland in  je achtertuin? Dan is het verhaal over de mediterrane tuinen van Dionysios Sofronasvan Aardoom Hoveniers zeker een aanrader.

Tuinen

Maar er is méér dan reisreportages. Het gaat ook om het Griekenland ‘gevoel’. Daarom weer veel ruimte voor columns en rubrieken die het Griekenland ‘gevoel’ treffend verwoorden en verbeelden. Onze columnisten schrijven daarbij, vaak vanuit Griekenland zelf, over van alles en nog wat dat de Griekse ziel raakt. Voeg daarbij de rubrieken over eten, natuur en de taal én allerlei mooie winacties voor de lezers, en het blad is compleet.

De nieuwe zomereditie van Griekenland Magazine is vanaf 10 juni 2022 voor € 6,99 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: reisbladenkiosk.nl.
Ook kunt u een abonnement nemen, zodat de nieuwste editie als eerst bij u in de bus val. Kijk maar eens op: www.griekenland-magazine.nl/abonnement.