Nieuwe zomereditie 2023 Griekenland Magazine is verschenen!

Interesses en liefhebberijen veranderen naarmate men ouder wordt. Uitgaan, strand en zon gaan soms geruisloos over in belangstelling voor de Griekse of Cypriotische natuur en cultuur. En dat is het mooie van zowel Griekenland als Cyprus: er is voor elk wat wils, zoals uit de reportages van de nieuwe Griekenland Magazine valt op te maken.

Zo reizen we af naar Rhodos, een eiland vol aangename verrassingen. Er zoveel aan cultuur te zien op het eiland, dat we in meerdere edities hierbij zullen stilstaan.

Rhodos
Rhodos

Op de Peloponnesos zoomen we dit keer in op Kalamata voor een boeiend stadsportret.

Kalamata
Kalamata

Halverwege Athene en Thessaloniki ligt een weinig bekend stukje Griekenland: het schiereiland Pilion met havenstad Volos als hoofdstad. Onder een stralende zon mengen tal van legenden zich er moeiteloos met een boeiende geschiedenis. Zo vierde oppergod Zeus ieder jaar met zijn goden vakantie op de berg Pelio als het hem op de Olympus te warm werd.

Pilion
Pilion

Onze vaste Corfu-columniste Karin van Gemert schrijft over haar geliefde Paxos in relatie tot de Griekse Netflix-serie Maestro in Blue, die internationaal hoge ogen gooit. Dat kan ook bijna niet anders als je bedenkt dat de serie grotendeels op Paxos is gefilmd.

Paxos
Paxos

In de serie Griekse nationale parken deze keer aandacht voor Messolonghi-Aitoliko, een deltawetland met lagunes, moerassen en eilanden.

Nationaal park Messolonghi-Aitoliko
Nationaal park Messolonghi-Aitoliko

Valt er nog meer te genieten in Griekenland Magazine, terwijl u de koffers al voorzichtig aan het inpakken bent voor de zomervakantie? Natuurlijk. Onze columnisten laten weer van zich spreken (met een fraai debuut van Marion Teixeira op Lesbos), culinair worden we weer verwend en het nationale park onder de loep ontbreekt natuurlijk ook niet. Tot slot nog even aandacht voor de lezersrubriek. Daarin laten Laurens en Marja van der Linde uit Hoofddorp zien hoeveel onze lezers van Griekenland, en bij hen in het bijzonder van Lefkas, houden. Voeg daarbij nog allerlei mooie winacties voor de lezers aan toe, en het blad is compleet.

De nieuwe zomereditie van Griekenland Magazine is vanaf 9 juni 2023 voor € 7,45 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: Reisbladenkiosk.nl
Ook kunt u een abonnement nemen, zodat de nieuwste editie als eerst bij u in de bus val. Kijk maar eens op: www.griekenland-magazine.nl/abonnement