Financieel herstel

In Griekenland schijnt de economische zon weer sinds lange tijden. Vorig jaar groeide de economie met maar liefst zes procent, en dat is meer dan veel landen in Noordwest Europa

Het succes is vooral te danken aan de hervormingen die het land heeft doorgevoerd na de financiële crisis van 2010, maar ook de investeringen (van onder meer de EU) trokken flink aan.

Griekenland Tourisme

Een van de sectoren die flink bijgedragen hebben aan de economische groei, is het toerisme. Dat vertaalt zich onder anderen in de stijgende cijfers met betrekking tot museumbezoek en aantallen bezoekers van archeologische sites. De totale inkomsten van die twee traditionele Griekse toeristische trekpleisters bedroegen 121 miljoen euro, afkomstig van 15, 5 miljoen bezoekers.

Opmerkelijk is dat vooral Rhodos aan populariteit wint, hetgeen af te lezen is aan de stijgende aantallen bezoekers aan cultuur-historische sites als Lindos en het Grootmeesters-paleis. Ook het begin van het toeristenseizoen van 2023 is veelbelovend: Griekenland is als vanouds weer zeer in trek bij vakantiegangers.

Griekenland Tourisme

Foto’s: Shutterstock