Griekse wellness en welzijn

Griekenland staat in de toptien van landen die hoog scoren op het gebied van wellnesstoerisme. Met data van TripAdvisor is onderzocht welke landen de beste resort-hotels en wellness/spa-faciliteiten bieden, waarmee Griekenland wereldwijd als nummer zes uit de bus kwam.

De topdrie bestaat uit winnaar Thailand, op de voet gevolgd door Indonesië en de Malediven. Gerelateerd aan wellnesstoerisme is het zogeheten healthtoerisme, een vorm van toerisme waarbij toeristen naar het buitenland afreizen voor medische behandelingen of om andere wellness-/gezondheidsredenen.

Griekse wellness en welzijn

Ook op die vorm van toerisme wil Griekenland inzetten, zo bleek tijdens de achttiende conferentie van het Hellenic Network of Healthy Cities, gehouden in Voula. Vooral de regio Attica staat bekend als een must visit-bestemming in deze, vanwege duurzaamheid en hoge kwaliteit die het biedt op het gebied van gezondheids- en wellnessfaciliteiten. Wellness- en healthtoerisme waren al populair, maar hebben internationaal een nog grotere vlucht genomen als gevolg van de coronacrisis.

Foto’s: Shutterstock