Kabelbaan bij Monemvasia op de Peloponnesos

Een van Griekenlands meest populaire attracties, de vestingstad Monemvasia op de Peloponnesos, zal dit jaar worden voorzien van een kabelbaan, zo maakte het Griekse ministerie van Cultuur onlangs bekend.

Monemvasia

De kosten voor de aanleg van de kabelbaan zijn begroot op 6,8 miljoen euro. Doel van de kabelbaan is een verbinding tot stand te brengen met de bovenstad (Ano Poli) en ook de kerk Agia Sofia, die momenteel onder restauratie ligt. Volgens cultuurminister Mendoni is “volledige toegankelijkheid tot monumenten en archeologische sites, speciaal die veel bezoekers trekken, een prioriteit voor het ministerie.” Ze voegde eraan toe dat Monemvasia een belangrijke bestemming is, en van grote historische en archeologische importantie.

Monemvasia

Monemvasia is geïsoleerd gelegen op een rots en slechts bereikbaar via een kleine weg. Het middeleeuwse stadje werd gesticht in de zesde eeuw en is een van oudste continue bewoonde steden van Europa. Naast de kabelbaan zijn er meer toeristische plannen in de maak rondom Monemvasia. Zo wordt er een museum gerealiseerd voor een van Griekenlands meest befaamde dichters en denkers, Yiannis Ritsos (geboren in het kasteel in 1906) en wordt er een netwerk van wandelpaden aangelegd.

Monemvasia

Foto’s: Shutterstock