Restauratie op Kos

Het Griekse ministerie van Cultuur kondigde onlangs aan dat het gaat investeren in  de restauratie van monumenten op het eiland Kos. Tal van monumentale gebouwen waren ernstig beschadigd na de aardbeving op Kos. Op 21 juli 2017 werd het Dodekanesos-eiland getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter. Ook het eiland Leros werd op dezelfde dag getroffen door een aardbeving.

Kos

De Griekse minister van Cultuur Lina Mendoni zegde een bedrag van 7,6 miljoen euro toe om de schade te repareren die de aardbeving onder anderen bij tal van monumenten had veroorzaakt. Belangrijke monumentale bouwwerken zoals het Neratzia-kasteel en de Defterdar-moskee komen in aanmerking voor herstelsubsidie.

Kos

De monumenten van Kos zijn belangrijk voor het eiland, en niet alleen omdat Kos voor een groot deel leeft van toerisme. Ook in cultureel opzicht zijn de bouwwerken belangrijk. Het was dan ook noodzakelijk dat het ministerie ingreep, benadrukte Mendoni nog maar eens, waarbij ze aangaf dat de overheid in het verleden verzuimd had actie te ondernemen.

Foto’s: Shutterstock