Nieuwe lente-editie 2024 Griekenland Magazine is verschenen!

De redactie van Griekenland Magazine is altijd op zoek naar bijzondere plekjes in Griekenland en Cyprus. Ook in jaargang 22 is het niet moeilijk om die te vinden, want naast de ontelbare eilanden biedt ook het vasteland een ongekende inspiratiebron voor nieuwe verhalen en mogelijke vakantiebestemmingen, zoals we in de nieuwe lente-editie kunnen lezen.

Aan het begin van de lente beginnen we deze keer maar eens met een stedentrip. Dat rustige, nauwelijks ontdekte eilandje om uit te rusten komt later in het jaar wel. Eerst maar eens de terrassen op met een wijntje, gewoon weer heerlijk buiten eten, naar musea, en nog veel meer Griekse geneugten die je dan in de stad bij fatsoenlijke temperaturen kunt ondergaan.

Nou kun je in Griekenland tal van steden bezoeken, maar toch staan Athene en Thessaloniki nog altijd bovenaan. Gewoon omdat hier de stadse allure het grootst is en het aanbod op velerlei terrein het meest uitgebreid. In deze editie wordt dat geïllustreerd door een aantal artikelen die ook best handig zijn als je naar één van Griekenlands enige twee metropolen gaat. Zo geven we bijvoorbeeld tips over welke musea je absoluut moet bezoeken in Athene (en welke niet), en waar je in Thessaloniki culinair het best verwend wordt.

Culinair Thessaloniki (Foto Lex Veldhoen en Kostas Vrakas) (2)_600
Culinair Thessaloniki
Foto: Lex Veldhoen en Kostas Vrakas

Maar ook voor wie niet zo urban is, hebben we wat in de aanbieding. Het eilandje Chalki bijvoorbeeld, of de mooiste plekken op Kreta, aanbevolen door een echte Kretafiel. Waarmee we maar willen zeggen: het hoeft natuurlijk niet per se een stedentrip te worden om de reisjeuk te verdrijven. Maar een aanrader is het wel.

Valt er nog meer te genieten in Griekenland Magazine? Natuurlijk. Onze columnisten laten weer van zich spreken, culinair worden we opnieuw verwend en het nationale park onder de loep (deze keer Evros Delta) ontbreekt natuurlijk ook niet. Voeg daarbij allerlei mooie winacties voor de lezers aan toe, en het blad is compleet.

A,Flock,Of,Pink,Flying,Flamingos,On,The,Beach,Of
Evros Delta
Foto: Shutterstock

De nieuwe lente-editie van Griekenland Magazine is vanaf 8 maart 2024 voor € 7,45 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: Reisbladenkiosk.nl
Ook kunt u een abonnement nemen, zodat de nieuwste editie als eerst bij u in de bus val. Kijk maar eens op: www.griekenland-magazine.nl/abonnement